Zoekdierenarts.nl voor ontwormen van een hond

Het ontwormen van een hond is iets wat bij de basisverzorging van uw hond hoort. Het is namelijk zo dat uw hond vatbaar is voor allerlei soorten wormen. Deze dringen het lichaam van uw hond gemakkelijk binnen. We kunnen dan denken aan bijvoorbeeld zweepwormen, haakwormen, hartwormen, lintwormen en spoelwormen. Een hond kan al besmet zijn vanaf de baarmoeder, maar het kan ook goed voorkomen dat een hond wormen op een latere leeftijd oploopt. Ook is rechtstreekse besmetting mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld middels vlooien en / of prooien. Het is erg belangrijk dat u daarom ook uw hond regelmatig ontwormt. Hiermee beschermt u uw hond extra. 

De juiste middelen

Via uw dierenarts kunt u ontwormingsmiddelen krijgen. Ook kunt u zelf op het internet of in de dierenwinkel op zoek naar ontwormingsmiddelen. Veel ziet u dat er tabletjes worden toegepast bij uw hond, echter is er ook pasta verkrijgbaar. Wanneer u net een hond in huis heeft is het ook verstandig om ontwormingsadvies op te vragen bij uw dierenarts.

Zoekdierenarts.nl voor meer informatie

Wilt u graag meer informatie over het ontwormen van een hond of wilt u bijvoorbeeld een schema inzien? Ga dan gerust naar de website van Zoekdierenarts.nl. U kunt ook altijd contact opnemen.

Reacties zijn gesloten.