Tips als uw huisdier vermist is

Het nemen van een huisdier is vaak puur omdat iemand het leuk lijkt om een huisdier te hebben, maar al snel begin je echt van het dier te houden. Het huisdier is niet meer ‘leuk’, maar echt onderdeel van de familie geworden. Het is daarom ook niet zo gek dat wij het zo verschrikkelijk vinden als ons huisdier vermist is. Gelukkig zijn er een aantal tips als uw huisdier vermist is om hem zo snel mogelijk weer veilig thuis te krijgen.

De tips

Tips voor het vinden van een huisdier zijn onder andere: zoek dicht bij huis. Het huisdier is vaak dichterbij dan u denkt. Kijk ook onder auto’s, in putten en in de schuur van de buren. Een huisdier is niet altijd weggelopen, maar kan ook van schrik ergens gaan verstoppen. Soms blijft het dier bang en blijft het daarom weg, maar het kan ook zijn dat het dier vast is komen te zitten. Dit kan ook een reden zijn waarom uw dier niet goed reageert. Zoek daarom echt goed in alle hoeken en gaten, ook als u niks hoort!

Meer weten?

Wilt u meer tips weten over wat u moet doen zodra uw huisdier is vermist? Of heeft u hulp nodig van een dierenarts omdat uw hond of kat schade heeft opgelopen tijdens zijn vermissing? Zoek dan een dierenarts in de buurt.

Reacties zijn gesloten.