Opkomst van sexshops

Sex was vroeger een taboe. Het was niet toegestaan voordat je getrouwd was en was alleen bedoeld om jezelf voort te planten. Tegenwoordig is dit heel anders. Rond de jaren ’60 van de vorige eeuw is de gedachte over sex flink veranderd. Wat veel mensen ondertussen al vonden en wisten, werd nu naar buiten gebracht. Veel mensen noemen deze gebeurtenis ‘het overboord gooien van de normen en waarden’. Eén gevolg hiervan was de opening van de sexshop.

Het begin van de shops

De sexshops van toen zijn een wereld van verschil met die van nu. Mensen omschreven de eerste sexshops als duistere en een beetje vies ogende winkels. Deze winkels waren ook niet zomaar te vinden tussen de normale andere winkels in. Tegenwoordig zijn deze winkels een stuk netter en vind je ze meestal dichtbij de andere winkels. Ondanks het grotendeels verbreken van het taboe, werd er toch nog lacherig en beschamend over gedaan. Dit is iets wat nooit veel veranderd is. De meeste mensen laten nog steeds niet graag weten dat ze winkelen in een sexshop.

Online sexshops

Door de opkomst van het internet en de vele webshops, zijn er tegenwoordig ook webshops waar u terecht kunt voor de sexy kleding en sex speeltjes. Zo kunt u dus alles bestellen, zonder dat iemand u een sexshop binnen ziet lopen. Want de taboe is iets wat nooit helemaal bij iedereen doorbroken zal worden.

Reacties zijn gesloten.