Het elektronische ondertekenen met Evidos

Iedereen boven de 18 heeft sowieso al meerdere malen een handtekening moeten zetten. Maar wat betekent een handtekening nou precies? We weten dat het meestal moet bij belangrijke documenten. Zoals een contract of een identiteitsbewijs. Dit komt omdat een handtekening uniek en persoonlijk is. Deze wordt verbonden met uw identiteit, omdat alleen u deze heeft. Als u ergens een handtekening op zet betekent dit dat u hier bent geweest en dat u het eens bent met de inhoud van het document. Tegenwoordig kan ondertekenen ook digitaal.

Ondertekenen ook digitaal?

Dit klinkt misschien niet als een hele uitvinding, maar dit is het wel. Vele bedrijven weten dat een handtekening onder een digitaal document niet zomaar gepiept is. Een handtekening moet, zoals het woord al zegt, met de hand geschreven worden. Als een document digitaal is betekent dit dat het eerst geprint moet worden en dat het vervolgens ondertekend en opnieuw ingescand moet worden. Dit kost veel tijd en moeite en is heel erg omslachtig. Daarom heeft Evidos nu apparaten ontwikkeld waarop een handtekening gezet kan worden die direct onder het digitale document terecht komen.

Interesse?

Wilt u graag ook minder tijd steken in digitale documenten ondertekenen? Kies dan ook voor het elektronische ondertekenen. Op de website van Evidos kunt u alle mogelijke apparaten bekijken voor bijvoorbeeld onderweg of eentje die aan een computer vast zit. Voor vragen en/of advies kunt u gebruik maken van de gegevens op de website.

Reacties zijn gesloten.