Ga voor de beste afmetingen

U wilt enkel werken met de beste middelen en materialen binnen uw bedrijf. Dat is niet meer dan logisch. Ook de transportbanden die u inzet om uw goederen of producten van A naar B te verplaatsen moet van de beste kwaliteit zijn. Niet enkel de kwaliteit, ook de afmeting van de transportband is van invloed op de effectiviteit. Wij nemen de diverse maten en toepassingen even met u door.

Eigen transportband voor ieder product

Een van die belangrijke factoren bij de aanschaf van een transportband is de afmeting. U wilt natuurlijk voorkomen dat de transportband straks de toestroom van producten niet aankan doordat hij te klein is. Of dat hij juist te groot is om in uw productieruimte te passen. De meest gangbare afmetingen van transportbanden zijn binnen de drie en tien meter. De kleinste variant wordt veel gebruikt in de recycling- en zandindustrie. Ook de foodsector maakt veel gebruik van deze afmeting transportbanden. Ook wordt hier de transportband van vier meter ingezet. De transportbanden van vijf meter kunnen eveneens worden ingezet voor diverse toepassingen. Banen van deze afmetingen kunnen tevens in een bepaalde hoek te zetten. Gaat u voor een transportband van acht of tien meter? Dat is een ideale afmeting voor de zware industrie. Juist daarom wordt deze band van tien meter standaard voorzien van rubber. De banden met deze grootste afmeting zijn ook leverbaar voor de foodsector. Door de relatief grote overspanningslengte wordt deze uitvoering standaard geleverd op staal of een RVS frame.

Toepassingen van transportbanden

Meer weten over afmetingen van de transportband? Of bent u gewoon benieuwd naar de overige mogelijkheden op het gebied van transportbanden en toebehoren? Dan kunt u het best contact opnemen met de specialisten van ACB transportbanden. Zij zijn al jaren specialist in alle soorten en maten transportbanden, rollenbanken en andere transportsystemen.

 

Reacties zijn gesloten.